MedWatch

Florian Schönharting bliver forgyldt af Lundbecks købstilbud – men tror, der kommer et højere bud

Lundbecks opkøb af det amerikanske biotekselskab Alder er slet ikke godkendt endnu og bliver muligvis overgået af andre lystige købere, siger biotekinvestoren Florian Schönharting, der sidder i ejerkredsen i en af de ti største investorer i Alder.

Florian Schönharting var blandt andet tidlig investor i Genmab, Neurosearch og Biomarin og er arkitekt bag patentslagsmålet mellem Forward Pharma og Biogen. Foto: Michael Bothager / Ritzau Scanpix

Lundbecks tilbud om at overtage amerikanske Alder Biopharmaceuticals vil sende flere hundrede millioner mod dansk fond, hvis købstilbuddet bliver accepteret af Alders investorer.

Det skriver Børsen.

Fonden NB Public Equity K/S, der har biotekinvestoren Florian Schönharting i ejerkredsen, er en af de ti største investorer i Alder Biopharmeceuticals. Fonden ejer i alt 4,09 pct. af aktierne i det amerikanske selskab, svarende til 3,42 millioner aktier. Selvom Florian Schönharting forventer, at handlen vil blive godkendt af Alder Pharmaceuticals investorer, så advarer han mod at tro, at Lundbecks forsøg på at købe det amerikanske selskab er en sikkerhed.

"Det er ikke en done deal det her. Det er et tilbud, og der kan komme andre tilbud på banen. Chancen for at andre selskaber overser det her købstilbud er lig med 0 pct. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis der kommer et bud fra et andet selskab," siger biotekinvestoren.

Florian Schönharting understreger, at flere andre selskaber ligesom Alder er på vej med et antistof til behandling af migræne. Det gælder bl.a. Teva Pharmaceuticals, Eli Lilly og Amgen.

Flere analytikere vurderer markedet for migræne til at komme til at fylde mere end 7 mia. dollar i 2027, og der vurderes Alders migrænepræparat eptinezumab at ligge lunt i svinget.

Analytiker om Lundbecks milliardopkøb: Ventet og på tide

Analytiker: Lundbeck-opkøb er nok til den lidt dyre side

Lundbeck køber amerikansk selskab for op mod 13 milliarder kr.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier