MedWatch

Analytiker: Lundbeck-opkøb er nok til den lidt dyre side

Ifølge Alm. Brand Markets analytiker kan Lundbecks nyerhverede migræneaktiv stå til at få blockbusterstatus, men det ligger også i den lide dyre ende af skalaen.

Migræne er et populært område i medicnalindustrien, og et der kan have stort potentiale for Lundbeck ifølge Alm. Brand Markets analytiker Michael Friis Jørgsensen. Foto: Kåre Viemose

Lundbecks køb af amerikanske Alder Biopharmaceuticals for omkring 13 mia. kr. er muligvis til den lidt dyre side, men giver også Lundbeck adgang til en lægemiddelkandidat med potentiale til at nå blockbusterstatus, det vil sige et årligt salg over 1 mia. dollar.

Det vurderer analytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

Med købet af Alder overtager Lundbeck lægemiddelkandidaten eptinezumab, som er en intravenøs infusionsterapi til forebyggelse af migræne.

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, kommer med en tilbagemelding omkring midlets eventuelle markedsføringsgodkendelse i februar 2020.

"Den store diskussion er altid om der er købt billigt eller dyrt. Men der er tale om et opkøb af noget, der potentielt kan blive en blockbuster fremme i 2028 eller 2029, hvis det godkendes," siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Fire analytikerestimater indsamlet af Bloomberg indikerer, at eptinezumab kan nå et sandsynlighedsvægtet salg på 833 mio. dollar i 2027.

"Man køber en potentiel blockbuster. I forhold til, om 13 mia. kr. så er for meget for det, der tror jeg, at opkøbet vil blive vurderet til at være lidt til den dyre side, men heller ikke mere," siger Michael Friis Jørgensen og tilføjer:

"Så aktien skal nok lidt ned. Så bliver det herefter spændende at følge den. Spørgsmålet er, om der er investorer, der mener, at visibiliteten er øget nok til, at den igen er investerbar. Mange har solgt ud af aktien, fordi de vidste, at Lundbeck ville bruge en stor sum penge på opkøb."

Midlet kommer, hvis det godkendes, i konkurrence med relativt nylancerede migrænemidler fra Eli Lilly, israelske Teva og Amgen.

Lundbeck venter at indsende registreringsansøgning i EU i løbet af næste år, hvorefter ansøgningsprocessen i resten af verden igangsættes.

Eptinezumab doseres intravenøst én gang i kvartalet over 30 minutter.

Aktien i Lundbeck falder 3,4 pct. mandag morgen til 228,50 kr

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier