MedWatch

Genmab-portefølje skaber ny interesse blandt finanshuse

Finanshuse begynder at sætte værdi på de næste potentielle vindere i biotekselskabet Genmab, så det ikke kun er kræftmidlet Darzalex, der er i fokus. Det fører til opskruede kursmål.

Genmabs topchef, Jan van de Winkel, kan glæde sig over opskruede krusmål fra finanshuse, der er begyndt at se bredere på det danske biotekselskabs portefølje af lægemidler. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Genmab kan i øjeblikket se flere internationale finanshuse løfte deres kursmål for aktien i biotekselskabet, hvis produktportefølje nu tilskrives øget værdi.

Det skriver Børsen.

Skyklapperne er fjernet, og de største finanshuse bevæger blikket lidt væk fra kræftmidlet Darzalex, der længe har tiltrukket sig investorernes opmærksomhed.

Biotekselskabets øvrige portefølje af lægemiddelkandidater har nemlig vakt optimisme hos blandt andet investeringsbanken J.P. Morgan, som torsdag hævede sit kursmål for Genmab fra 1275 til 1500 med begrundelsen om udsigt til en række positive begivenheder i udviklingspipelinen i de næste 12 til 18 måneder.

"Kerneforretningen er godt understøttet af royaltyindtægten fra Darzalex. Over de næste 12-18 måneder ser vi Genmab blive et biotekselskab igen med investorfokus skiftende over mod udviklingen af pipelinen og identifikation af den næste vinder," skriver James Quigley, biotekanalytiker i J.P. Morgan, ifølge Børsen.

Han peger på, at Genmab har tre kandidater i pipelinen, som selskabet ejer selv, og virker de alle, så kan det løfte finanshusets vurdering af biotekselskabet til 2040 kr. per aktie – svarende til omkring 50 pct. over det nuværende kursniveau for aktien.

Skulle alle lægemidlerne falde igennem venter investeringsbanken derimod kun et samlet fald på aktien på 13 pct. fra det nuværende niveau, skriver avisen.

Analytiker: Nye resultater med Genmabs Arzerra er bedre end ventet

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier