MedWatch

Xellia hyrer kommerciel direktør til amerikansk indtog

Medicinalfirmaet Xellia Pharmaceuticals har ansat en ny kommerciel direktør til sit amerikanske datterselskab, som skal styrke firmaets angreb på verdens største medicinalmarked.

Foto: Xellia Pharmaceuticals / PR

Antibiotikaselskabet Xellia Pharmaceuticals, der omsatte for 2,1 mia. kr. sidste år, opruster nu sit angreb på det amerikanske marked med en kommerciel direktør, som skal løfte selskabets salg yderligere.

Firmaet fra Amager har forfremmet salgslederen Peter Baker til kommerciel direktør i det amerikanske datterselskab Xellia North America. Peter Baker har en 30-årig karriere bag sig hos firmaer som Xellia, Abbott og Pfizer.

Peter Bakers primære opgave bliver at forberede nye produktlanceringer på det amerikanske marked.

Xellia fik i februar for første gang godkendt et lægemiddel hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, og har siden arbejdet på at afsætte midlet til amerikanske hospitaler.

Midlet er en omformulering af det ældre antibiotikum vancomycin, som benyttes mod MRSA, blodforgiftning og infektioner i hjertet, knoglerne, huden og lungerne.

Xellias vancomycin leveres som noget nyt færdigblandet i en infusionspose, hvilket gør det lettere og hurtigere at benytte end den oprindelige formulering af vancomycin, som skal opblandes af en hospitalsansat før brug.

Xellia arbejder både på at lancere nye varianter af færdigblandet vancomycin med forskellige styrker, mens Xellias adm. direktør Carl-Åke Carlsson også tidligere har fortalt til MedWatch, at selskabet vil udvikle færdigblandede versioner af andre antibiotika.

Xellia lander kontrakt med amerikansk guldkunde

Stilfærdigt medicinfirma fra Amager sparker døren ind til USA - lancerer kæmpe salgshåb

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier