MedWatch

Roche viser positive fase 3-resultater i behandling mod børneinfluenza

Roche har fremvist lovende tegn i sin udvikling af Xofluza, som den schweiziske medicinkoncern håber bliver en fremtidig behandling af influenza. Selskabet har netop fremlagt positive resultater fra sit fjerde succesfulde fase 3-studie af det aktive stof baloxavir marboxil.

Roche har held med at hive en række positive fase 3-resultater hjem i øjeblikket inden for behandling af influenza. | Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

Roche har nået endnu et delmål i sin kurs mod en effektiv behandling af influenza. Det viste medicingiganten i går i Singapore ved kongressen Options X, hvor den fremlagde sine resultater for fase 3-studiet Ministone-2.

Studiet undersøgte effektiviteten af Roches influenzamiddel Xofluza hos børn mellem et og tolv år, og resultaterne viste blandt andet, at influenza-symptomerne aftog efter 138 timer med baloxavir marboxil, der er det aktive stof i Xofluza, mod 150 timer med behandling af selskabets nuværende middel oseltamivir i præparatet Tamiflu.

"Hvert år udvikler ca. en ud af tre børn influenza, og på grund deres umodne immunsystem er de langsommere til at bekæmpe infektionen og mere udsatte for at få komplikationer," siger chefen for Roches globale produktudvikling Sandra Horning i en pressemeddelelse.

Lovende resultater til børn og voksne

Roche skriver, at komplikationer i forbindelse med influenza globalt set sender omkring en million børn på hospitalet om året.

"Vi er dedikerede til at udvikle nye og lettere behandlingsmetoder til børn med influenza og ser frem til at dele denne data med sundhedsmyndigheder," siger Sandra Horning.

Xofluza gives som en enkelt dose oralt og har derfor potentiale til at være en forholdsvis nem behandlingsform af børn.

Ministone-2 var det første globale fase 3-studie af Xofluzas virkning på børn, men det er Roches fjerde positive fase 3-studie af Xofluza, der nu har vist lovende resultater hos både sunde og raske, særligt udsatte og nu altså også hos børn. Roche har et femte igangværende fase 3-studie, der undersøger virkningen hos indlagte hospitalspatienter.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier