MedWatch

Asarina har fundet sidste patient til studie med hovedaktiv

Et fase2b-studie med svenske Asarina Pharmas lægemiddelkandidat sepranolone er nu færdigrekrutteret. Toplinjeresultater ventes til marts.

Peter Nordkild, adm. direktør for Asarina Pharma. | Foto: PR/Asarina Pharma

Det svenske medicinalselskab Asarina Phama har igangsat behandlingen af den sidste kvinde i et 225 patienter stort fase 2b-studie.

I studiet undersøges lægemiddelkandidaten sepranolon som en behandlingsmulighed til kvinder med såkaldt præmenstruelt dysphorisk syndrom, som er en svær og arvelig form af PMS, der rammer ca. 5 pct. af den kvindelige befolkning i den fertile alder – som en indikation på behovet for en effektiv behandling påpeger Asarina Pharma, at 1,2 millioner kvinder viste interesse for at være med i studiet, og 250.000 af disse gennemførte et online-baseret spørgskema designet til at identificere mulige forsøgspersoner.

Sepranolon har i et tidligere fase 2a-studie vist at kunne reducere symptomerne med 80 pct. uden nævneværdige bivirkninger.

Toplinujeresultaterne fra studiet forventes klar til marts 2020, og håbet er, at sepranolon her atter vil vise sig som en sikker og effektiv behandling af præmenstruelt dysphorisk syndrom.

Asarina Phama, der ledes af danske Peter Nordkild, gennemførte i efteråret 2018 en børsnotering i Stockholm, der indbragte virksomheden 150 mio. svenske kroner.

Asarina Pharma får grønt lys til kliniske forsøg i USA: "En uvurderlig blåstempling" Musemodel viser potentiale for Asarina Pharmas PMS-middel mod Tourettes Dansk chef for svensk biotekselskab: "Det var en fest at gå på børsen" 

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

WS Audiologys topchef kender intet til EQT's exit-planer

Den normale tidshorisont for kapitalfonden EQT's ejerskab er ved at nærme sig, når det kommer til WS Audiology, men ifølge høreapparatselskabets adm. direktør Eric Bernard, er der endnu ikke nogen klarhed om hvornår, der eventuelt skal ske ændringer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier