MedWatch

Sydbank: Genmab har robustheden til at sætte fut under udviklingen

Analytiker i Sydbank kalder Genmabs regnskab for andet kvartal "godkendt" og peger på, at dollarkursen har været med til at opjustere forventningerne. 

Foto: Lars Møller / Genmab / PR

"Et godkendt regnskab."

Sådan betegner Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, regnskabet for andet kvartal fra Genmab. Et regnskab, der har fået biotekselskabet til at opjusterer forventningerne for hele 2019 til en omsætning på 4800 mio. kr. mod tidligere 4600 mio. kr. og et driftsoverskud på 2050 mio. kr. mod tidligere 2000 mio. kr.

"Her er det blandt andet dollarkursen, der er med til at opjustere forventningerne. Genmab selv havde regnet med en dollarkurs på 6 kr. - og den ligger nu på omkring 6,60 kr.," forklarer analytikeren.

Det er salget af Darzalex og royalties derfra, der er med til at presse prognosen for hele 2019 op. Og det giver penge til udviklingen i selskabet.

"Royalties fra Darzalex skaber en robusthed hos Genmab, og salget giver mere og mere kvalitet på toplinjen," siger Søren Løntoft Hansen.

"Vi kan også i regnskabet se, at der er godt fut i udviklingen, hvilket afspejler det solide fundament, som Darzalex-salget skaber. Genmab har råd til at investere i sin pipeline," siger analytikeren.

I andet kvartal i år var udgifterne til udgifterne til udvikling på 563,4 mio. kr. mod 318,9 mio. kr. i de tre måneder af 2018.

Og at der går så mange penge til udviklingen, er da også det, der sætter sig i bundlinjen, som falder til 84,9 mio. kr. mod 260,5 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Ikke meget overraskende

Partneren Janssen kom for en lille måned siden med salgstallene for Darzalex, og derfor var der ikke så meget overraskende i regnskabet fra Genmab. Men Søren Løntoft Hansen påpeger dog, at biotekselskabet samlet leverer det, der skal.

"Og vi kan via posten til udvikling se, at Genmab arbejder på den fremtidige pipeline, som investorerne forventer, at de skal. Men samlet set var er der ikke noget dramatisk i regnskabet. Jeg venter en neutral kursreaktion i morgen," siger Søren Løntoft Hansen.

Guldæg har indbragt Genmab 1169 millioner kroner på seks måneder - nu opjusterer selskabet forventningerne 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier