MedWatch

NNIT-topchef efter tabt Novo-aftale: "Jeg er ekstremt overrasket"

NNIT's adm. direktør Per Kogut havde bestemt ikke forventet, at Novo Nordisk ville fravælge selskabet til den videre drift af et større it-system.

Per Kogut, adm. direktør i NNIT. | Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

"Jeg er ekstremt overrasket".

Sådan lyder meldingen fra administrerende direktør Per Kogut fra NNIT, efter at han tirsdag fik en melding fra storkunden Novo Nordisk om, at en stor it-aftale med selskabet ikke vil blive forlænget.

"Jeg er meget overrasket, for det her drejer sig om nogen af Novo Nordisks allerkritiske operative applikationer. Nogen af applikationerne har vi faktisk selv udviklet, og en enkelt af dem findes der syv mand i verden, der kan – og det er os. Jeg er lidt overrasket over, at der er andre, der kan – men sådan er det jo," siger Per Kogut i et interview med Ritzau Finans.

Aftalen, der dermed udløber ved udgangen af 2019, er en applikationsvedligeholdelse med en årlig omsætning på et trecifret millionbeløb.

Nyheden om tabet af den store aftale med Novo Nordisk kommer blot godt en måned efter en anden meddelelse fra selskabet om, at det også forventede at tabe en stor aftale med Pandora. Endnu har NNIT ikke et fuldt overblik detaljerne, som afgjorde, at selskabet blev fravalgt til en forlængelse af applikationsaftalen hos Novo Nordisk.

"Det skal vi selvfølgelig have analyseret nærmere, for at finde ud af hvordan i alverden det kan være, at det forholder sig sådan. Jeg har ikke de specifikke detaljer om, hvorvidt der er økonomi, eller kvalitet eller incourcing eller hvordan kombinationen af det er," siger Per Kogut.

"Som vi også har set det med aftalen med Pandora, så er der mange i markedet, som gerne vil ind – og de vil også gerne tabe penge. Jeg er bare ikke sat i verden for at tabe penge. Både med Pandora og Novo har en enormt høj kundetilfredshed, så der må være nogle andre parametre inde i det her, som vi ikke kunne påvirke godt nok," fortsætter han.

Mener du at Novo Nordisk tager en risiko ved at vælge en anden leverandør end NNIT?

"Det må du spørge Novo Nordisk om, hvordan deres risiko er. Men jeg må bare sige, at jeg er overrasket, og det er jo allerede noget, som skal sker her 1. januar – det overrasker mig lidt. Eller også har vi bare fejlvurderet situationen. Vi er jo nødt til at åbne op for alle muligheder, men at vi skulle have fejlvurderet situationen, det tror jeg nu ikke," siger Per Kogut.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier