MedWatch

Sanofi vil overhale Genmabs Darzalex indenom

Franske Sanofi vurderer, at selskabet med sit kræftmiddel isatuximab på nogle punkter står bedre end det rivaliserende Darzalex fra danske Genmab trods en senere introduktion på markedet. Danske Bank-analytiker stemmer i.

Jan Van de Vinkel, adm. direktør i Genmab, får en seriøs udfordrer til selskabets kræftmiddel Darxalex, når konkurrenten Sanofi kommer på markedet med midlet isatuximab. | Foto: Sofie Mathiassen / Ritzau Scanpix

Selvom det franske medicinalselskab Sanofi kommer fra baghjul med lægemidlet isatuximab til behandling af knoglekræft, vil franskmændenes nye middel kunne overhale sin direkte danske konkurrent, Darzalex fra Genmab indenom.

Isatuximab har nemlig en række fordele sammenlignet med Darzalex, der opvejer ulempen ved en senere markedslancering.

Det skriver dagbladet Børsen på baggrund af en telekonference med Sanofis globale chef for forskning og udvikling, John Reed.

For det første er det ikke nødvendigt med forudgående medicinering, når man skal behandles med Sanofi-kræftmidlet, der varer 75 minutter fra tredje behandling. Til sammenligning vil den samlede patienttid vare i timevis med Darzalex, selv i den subkutane formulering, der ventes lanceret næste år.

Desuden bygger de afgørende fase 3-data med isatuximab på forsøg, hvor Sanofi har sammenlignet med de mest anvendte lægemiddelkombinationer. Til forskel herfor er Darzalex i det adgangsgivende Maia-studie målt op imod knoglekræftmidlet Revlimid, som ikke er nyeste standardbehandling.

 (…) i virkelighedens verden er der ingen, som kun behandler med Revlimid, for lægerne kombinerer med Velcade i USA. Maia-studiet er derfor isoleret set ikke den eneste "døråbner" til førstelinjebehandling i USA," siger Claus Henrik Johansen, seniorporteføljeforvalter i Danske Bank, til Børsen.

"Sanofi har et validt argument, fordi Genmab med Maia-studiet ikke har resultater, der sammenligner med den nuværende standardbehandling i USA, men det bliver et kapløb," uddyber han.

Sanofi ansøgte i juni FDA om godkendelse og forventer at kunne få svar fra FDA ved udgangen af april 2020.

Selskabet har allerede sendt midlet til godkendelse hos det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Isatuximab har samme virkningsmekanisme som Darzalex, og Sanofi begyndte egentlig at udvikle midlet før Genmab begyndte at udvikle Darzalex. Alligevel formåede Genmab at få Darzalex på markedet allerede i november 2015.

Genmab holder udover ovennævnte tæt øje med isatuximab, fordi midlet bliver afprøvet mod solide tumorer – en indikation, som Genmab fejlede grumt i for et år siden. Jan van de Winkel har tidligere sagt, at Genmab og partneren Janssen sandsynligvis vil forsøge igen mod solide tumorer, hvis isatuximab viser gode resultater i den indikation.

Sanofi sender Darzalex-konkurrent til godkendelse hos FDA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier