MedWatch

Amerikanske stater udpeger Teva som central aktør i priskartel

Retsdokumenter fra 44 amerikanske staters sag mod blandt andre Teva viser, at staterne går efter at få det danskledede selskab dømt som en helt central aktør i et påstået priskartel, der har kostet amerikanske forbrugere milliarder af dollars.

Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Flere amerikanske stater varmer op til et stort jurdisk slagsmål med 20 producenter af generisk medicin, som beskyldes for at have indgået et priskartel og derigennem at have koordineret adskillige prisforøgelser på flere end 100 lægemidler.

Det skriver Berlingske Business.

For blandt andre israeleske Teva er det 524 sider lange anklageskrift kedelig læsning, da anklageskriftet fremstiller selskabet, der er under ledelse af Kåre Schultz, som en af de helt centrale spillere i netværket af virksomheder, hvor to af selskabets ledende medarbejdere via flere end 2.300 opkald og SMS-beskeder var i tæt kontakt med centrale konkurrenter over en toårig periode.

»Teva og dets konkurrenter forsøgte at udnytte dette skjulte industrisamarbejde til ikke kun at fastholde hver sin »rimelige andel« af det generiske lægemiddelmarked, men også til markant at hæve priserne på så mange lægemidler som muligt,« lyder anklagen fra de amerikanske stater ifølge Berlingske Business.

 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier