MedWatch

Amerikansk biotekselskab styrtdykker efter partners farvel

Aktien i Lexicon Pharmaceuticals falder over 50 pct. i formarkedet mandag. Det sker, efter partneren Sanofi har beslutte at droppe et samarbejde om diabetespillen Zynquista.

Foto: Benoit Tessier / AFP / Ritzau Scanpix

Aktien i det amerikanske biotekselskab Lexicon Pharmaceuticals falder over 50 pct. i formarkedet mandag, efter at partneren Sanofi har beslutte at droppe et samarbejde om diabetespillen Zynquista, der kombinerer en SGLT-1-hæmmer med en SGLT-2-hæmmer.

På grund af resultaterne for blandt andet blodsukkerkontrol, som ikke levede op til forventningerne, har Sanofi givet Lexicon besked om, at selskabet agter at stoppe samarbejdet om udvikling, produktion og kommercialisering af Zynquista.

De igangværende fase 3-studier med midlet vil dog fortsætte som planlagt, og Sanofi udtrykker velvilje i forhold til at sikre en blød overgang af rettighederne til pillen til Lexicon, som nu står alene tilbage med midlet.

I marts i år vendte de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, tommelfingeren ned til en godkendelse af midlet i USA. Zynquista er dog godkendt på det europæiske marked.

Sanofis beslutning har mandag fået Stifel til at sænke sin anbefaling af Lexicon-aktien til "hold" fra "køb". Samtidig rundbarberer Stifel sit kursmål for aktien til 4 dollar fra 10 dollar.

FDA afviser Sanofis nye type 1-diabetespille

Sanofi-direktør: Bred pipeline skal genskabe vækst i diabetesforretningen

Sanofi indsender ansøgning for nyt middel mod type 1-diabetes

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier