MedWatch

Amerikansk biotekselskab styrtdykker efter partners farvel

Aktien i Lexicon Pharmaceuticals falder over 50 pct. i formarkedet mandag. Det sker, efter partneren Sanofi har beslutte at droppe et samarbejde om diabetespillen Zynquista.

Foto: Benoit Tessier / AFP / Ritzau Scanpix

Aktien i det amerikanske biotekselskab Lexicon Pharmaceuticals falder over 50 pct. i formarkedet mandag, efter at partneren Sanofi har beslutte at droppe et samarbejde om diabetespillen Zynquista, der kombinerer en SGLT-1-hæmmer med en SGLT-2-hæmmer.

På grund af resultaterne for blandt andet blodsukkerkontrol, som ikke levede op til forventningerne, har Sanofi givet Lexicon besked om, at selskabet agter at stoppe samarbejdet om udvikling, produktion og kommercialisering af Zynquista.

De igangværende fase 3-studier med midlet vil dog fortsætte som planlagt, og Sanofi udtrykker velvilje i forhold til at sikre en blød overgang af rettighederne til pillen til Lexicon, som nu står alene tilbage med midlet.

I marts i år vendte de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, tommelfingeren ned til en godkendelse af midlet i USA. Zynquista er dog godkendt på det europæiske marked.

Sanofis beslutning har mandag fået Stifel til at sænke sin anbefaling af Lexicon-aktien til "hold" fra "køb". Samtidig rundbarberer Stifel sit kursmål for aktien til 4 dollar fra 10 dollar.

FDA afviser Sanofis nye type 1-diabetespille

Sanofi-direktør: Bred pipeline skal genskabe vækst i diabetesforretningen

Sanofi indsender ansøgning for nyt middel mod type 1-diabetes  

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier