MedWatch

Pfizer bekræfter milliardfusion med Mylan

Medicinalselskaberne Pfizer og Mylan er enige om detaljerne i en plan om at lade Mylan fusionere med Pfizers datterselskab for lægemidler uden patentbeskyttelse, Upjohn.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Medicinalkæmpen Pfizer bekræfter, at selskabet står over for at fusionere sit datterselskab Upjohn med kopiselskabet Mylan.

Det sker, efter at Wall Street Journal har berettet, at en mulig aftale kunne blive annonceret så tidligt som mandag.

Aftalen kombinerer Pfizers forretning inden for lægemidler, der ikke længere er patentbeskyttet, med kopiselskabet Mylan.

Samlet ventes det nye selskab at omsætte for 19-20 mia. dollar i 2020, hvor driftsresultatet før af- og nedskrivninger ventes at løbe op i 7,5-8 mia. dollar. Synergierne ved fusionen ventes at løbe op i omkring 1 mia. dollar og ventes fuldt indfaset i 2023, hedder det i en meddelelse fra Pfizer.

Fusionen er tilrettelagt som et aktiebytte, hvor aktionærerne i Mylan tildeles nye aktier i det fælles selskab. Mylans aktionærer kommer derved til at sidde med 43 pct. af aktierne, mens Pfizers aktionærer får resten.

Aktien i Mylan stiger mandag 22 pct. i det amerikanske formarked, mens Pfizer indikeres at ville åbne 0,8 pct. lavere.

Desuden ligger verdens største kopiselskab Teva med danske Kåre Schultz ved roret til en gevinst på omkring 6,8 pct. i det amerikanske formarked.

Medie: Pfizer og Mylan tæt på at skabe ny gigantvirksomhed 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier