MedWatch

Medie: Pfizer og Mylan tæt på at skabe ny gigantvirksomhed

Medicinalselskaberne Pfizer og Mylan er angiveligt i forhandlinger om samle dele af Pfizer og Mylan i en ny virksomhed, skriver Wall Street Journal.

Foto: Dominick Reuter/AFP / AFP

En ny gigantvirksomhed kan være på vej i medicinalindustrien, hvor de amerikanske virksomheder Pfizer og Mylan forhandler om at samle salg og markedsføring af en stribe lægemidler i en nyoprettet organisation.

Det skriver Wall Street Journal på baggrund af unavngivne kilder, der angiveligt har indblik i processen.

Ifølge avisen kan aftalen falde på plads allerede i dag, mandag, og vil betyde, at Pfizer spinder dets midler uden patentbeskyttelse – der i dag er samlet i virksomheden Upjohn – ud i det nye selskab, der også vil inkludere Mylans portefølje af lægemidler.

Fusionen af de to selskabers produktporteføljer vil ifølge avisens kilder betyde, at Mylans adm. direktør, Heather Bresch, træder tilbage og Michael Goettler, der i dag er chef for Pfizers midler uden patentbeskyttelse, vil indtage topposten i det nye selskab.

Angiveligt vil ejerskabet af det nye selskab hovedsageligt blive fordelt mellem Pfizers nuværende aktionærer, mens aktionærerne i Mylan får knap 40 pct. af det nye selskab.

Aftalen vil desuden tilføre Pfizer i omegnen af 12 mia. dollars fra et videresalg af gæld, skriver Wall Street Journal, der fortæller, at beslutningen om at afhænde midlerne uden patentbeskyttelse sker som led i Pfizer-topchef Albert Bourlas bestræbelser på at fokusere virksomheden på receptpligtig medicin og vacciner.

Pfizer bekræfter milliardfusion med Mylan 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier