MedWatch

Senatorer tilbyder at fjerne rabatter, hvis Novo ruller sine insulinpriser tilbage til 2006

Fire amerikanske senatorer har lavet et lovforslag, som tilbyder Novo Nordisk, Eli Lilly og Sanofi frihed fra rabatter, hvis selskaberne til gengæld prissætter deres insuliner efter niveauet for 13 år siden.

Den demokratiske senator Jeanne Shaheen er en af folkene bag det nye lovforslag. | Foto: Pete Marovich / AFP / Ritzau Scanpix

Fire amerikanske senatorer fra det republikanske og demokratiske parti har fremsat et lovforslag, der kan sænke prisen på insulin markant, såfremt insulinproducenterne Novo Nordisk, Eli Lilly og Sanofi er med på idéen.

Senatorerne Jeanne Shaheen, Susan Collins, Tom Carper og Kevin Cramer tilbyder under lovforslaget således at befrie insulinproducenterne fra at skulle betale rabatter til indkøbsorganisationer, hvis insulinproducenterne til gengæld ruller deres priser 13 år tilbage.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier