MedWatch

Ascendis gør klar til fase 2-studie med tredje lægemiddelhåb

Biotekselskabet Ascendis har bedt FDA om godkendelse til at starte et fase 2-studie med midlet Transcon CNP – selskabets tredje lægemiddelkandidat på det stadie.

Ascendis har bedt de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, om lov til at starte et fase 2-studie. | Foto: Andrew Harnik / AP / Ritzau Scanpix

Det fremadstormende, danske biotekfirma Ascendis Pharma gør nu klar til at trække sin tredje lægemiddelkandidat frem i et fase 2-studie.

Selskabet har således ansøgt FDA om godkendelse til at starte et fase 2-studie, der skal afprøve selskabets middel Transcon CNP på 60 børn med dværgvækst (akondroplasi).

Transcon CNP er det sidste af Ascendis' tre lægemidler mod hormon- og vækstsygdomme. De to andre midler er Transcon hGH mod væksthormonmangel, som med hastige skridt nærmer sig en godkendelse hos FDA, og Transcon PTH mod hormonsygdommen hypoparathyreoidisme, som bliver afprøvet i fase 2.

Alle tre midler er baseret på Ascendis' egenudviklede leveringsteknologi Transcon, som kan dosere lægemidler i kroppen over længere tid end en almindelig tablet. Ascendis satser på, at det kan give et mere effektivt lægemiddel, der ikke skal tages lige så ofte som andre midler.

Transcon CNP er baseret på stoffet c-type natriuretisk peptid (CNP), som også danner grundlag for biotekselskabet Biomarins fase 2-middel vosoritid mod dværgvækst. Men mens Biomarins middel skal tages dagligt, er det meningen, at Transcon-teknologien skal sikre, at Transcon CNP kun skal tages en gang om ugen, uden at behandlingen bliver mindre effektiv.

I februar fik Transcon CNP status som orphan drug – en anerkendelse af, at midlet behandler en sjælden sygdom – hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, hvilket giver skattefordele og andre goder på det amerikanske marked.

Ascendis sætter skub i ny strategi – klar med tre kræfthåb 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier