MedWatch

Medie: Teva risikerer at blive insolvent

Teva har en gæld på 177 mia. kr., hvoraf 56 mia. kr. skal afvikles i år eller næste år, og faldende efterspørgsel på selskabets obligationer gør det yderst svært at omlægge gælden. Samtidig skrumper pengestrømmen, og ifølge et israelsk medie er der derfor nu en reel risiko for, at selskabet ikke vil kunne betale sine kreditorer, hvad selskabet skylder i fremtiden.

Kåre Schultz, adm. direktør i Teva. | Foto: Amir Cohen / Reuters / Ritzau Scanpix

Det israelske medicinalselskab Teva har set sin aktiepris dykke til det laveste niveau siden før årstusindeskiftet, og selskabet er nu mindre værd end det danske biotekselskab Genmab.

Men den danske topchef Kåre Schultz har langt større problemer at bekymre sig om. Faldende efterspørgsel på selskabets obligationer og en minimering af selskabets pengestrømme betyder nemlig, at der er en reel risiko for, at Teva ikke kan overholde sine gældsforpligtelser i fremtiden.

Det skriver det israelske medie Haaretz.

Ifølge mediet betyder den faldende efterspørgsel på Tevas obligationer og de nuværende markedsforhold, at det er så godt som umuligt for selskabet at få bedre betingelser for sin massive gæld.

Den lød ved udgangen af første kvartal i år på 26,7 mia. dollar (177 mia. kr.) og 8,5 mia. dollar (56 mia. kr.) af den gæld skal afvikles i 2019-2020.

Situationen gøres kun værre af, at selskabets pengestrømme fra driften – altså bevægelsen af likvide midler ind og ud af selskabet – var nede på blot 112 mio. dollar i første kvartal i år mod næsten 1,5 mia. dollar et år tidligere.

Teva forventer selv, at skabe pengestrømme på mellem 1,6 og 2 mia. dollar i år.

Men ifølge Haaretz anser markedet den forventning som usandsynlig, og "selskabet er i risiko for at blive insolvent," skriver mediet.

Teva-aktien er på laveste niveau siden 90'erne: Mindre værd end Genmab 

Efter ny aktienedtur: Teva er nu blot fjerdemest værdifulde selskab i Israel 

Teva i 19-årig bund efter dyrt forlig 

Teva betaler 560 mio kr for at lukke amerikansk retssag om dødelig epidemi 

Værdien af Warren Buffetts investering i Teva er faldet med et milliardbeløb 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier