MedWatch

Novartis og Amgen fejler to afgørende Alzheimer-studier

Medicinalgiganterne Novartis og Amgen har fejlet to afgørende fase 2/3-forsøg med en kandidat mod Alzheimers sygdom, som de to firmaer har arbejdet sammen om siden 2017. Forsøgene afbrydes med øjeblikkelig virkning.

I over 15 år er ikke et eneste nyt middel til behandling af Alzheimers sygdom blevet godkendt. | Foto: Jacob Ehrbahn / Ritzau Scanpix

Det lykkedes ikke for schweiziske Novartis og amerikanske Amgen at bestå to senfase 2/3-studier med lægemiddelkandidaten CNP520 (umibecestat) til behandling af demenssygdommen Alzheimer.

De to medicinalgiganter havde håbet på, at den eksperimentelle Alzheimer-pille CNP520 skulle være lægernes næste og foretrukne redskab i kassen til at forhindre eller udsætte starten på Alzheimers i en højrisiko-befolkning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier