MedWatch

Stenocare stopper salget efter leverandørs lovbrud

Stenocare, der sælger medicinsk cannabis under statens forsøgsordning, har sat sit salg på hold, da selskabets canadiske leverandør har produceret cannabis i faciliteter, der ikke var godkendt hos Canadas sundhedsmyndigheder.

Thomas Skovlund Schnegelsberg, adm. direktør i Stenocare. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

Salget hos danske Stenocare, der sælger medicinsk cannabis med tilladelse fra statens forsøgsordning, er gået i stå.

Det skyldes, at selskabets canadiske leverandør Canntrust har leveret produkter til Stenocare, som var produceret på faciliteter, der ikke har godkendt af Canadas sundhedsmyndigheder. Derfor har Stenocare sammen med Lægemiddelstyrelsen sat produkterne i karantæne.

Det skriver Stenocare i en pressemeddelelse.

"Vi har torsdag morgen sat produkterne i karantæne, og det betyder jo i praksis, vi har stoppet salget," siger Stenocares adm. direktør Thomas Skovlund Schnegelsberg desuden til TV 2.

Stenocare forventer at blive ramt på finanserne af salgsstoppet, uanset at Canntrust er "kontraktuelt forpligtet til at levere godkendte produkter til Stenocare," skriver selskabet.

Den danske cannabissælger understreger, at alle produkterne fra Canntrust er blevet kvalitetstestet af en tredjepart inden de ankom til Danmark.

Den omfattede medicinske cannabis blev produceret af Canntrust i perioden mellem oktober 2018 og marts 2019 og har udgjort Stenocares salg siden juni.

Canntrust producerede den omfattede cannabis i fem nye produktionslokaler, som selskabet altså ikke havde fået godkendt hos de canadiske sundhedsmyndigheder. Canntrust producerer i dag medicinsk cannabis fra godkendte faciliteter, skriver Stenocare.

"Den mest sandsynlige konsekvens af denne nye situation er, at der vil være en midlertid mangel på cannabisprodukter på det danske marked," skriver Stenocare i pressemeddelelsen.

Dansk cannabisselskab lider under ulovligheder begået af canadisk leverandør

Dansk cannabisselskab går ind i Irland – har lagt næsten 50 pct. til aktien på en uge

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier