MedWatch

Asarina Pharma får grønt lys til kliniske forsøg i USA: "En uvurderlig blåstempling"

Dansk-svenske Asarina Pharma har fået amerikansk godkendelse til at starte kliniske forsøg med lægemiddelkandidaten sepranolon. Topchef ser store fordele i blåstemplingen, selvom selskabet ikke har planer om faktisk at udføre forsøg i USA.

Peter Nordkild, adm direktør, Asarina Pharma | Foto: Asarina Pharma / PR

Biotekselskabet Asarina Pharma, der har den garvede danske biotekchef Peter Nordkild som adm. direktør, har fået de amerikanske lægemiddelmyndigheders velsignelse til at starte forsøg op i USA med kandidaten sepranolon som mulig behandling af menstruel migræne.

Konkret har FDA godkendt Asarinas IND-ansøgning (investigational new drug, red.), der giver tilladelse til at udføre forsøg på mennesker i USA.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier