MedWatch

Rhovacs kræftvaccine viser stadig effekt efter 12 måneder

Danskudviklet vaccine mod prostatakræft giver stadig betydelig immunrespons hos størstedelen af de inkluderede patienter et år efter afsluttet behandling.

Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix

Patienter oplever stadig effekt af behandling med den immunterapeutiske vaccine RV001 ét år efter den første behandling.

Det viser resultaterne af det sidste af fire planlagte follow up-studier med vaccinen, som Rhovac fremlagde torsdag.

Det kliniske forsøg blev afsluttet i februar 2018, og en efterfølgende analyse har siden vist, at 18 af de i alt 21 patienter oplevede immunrespons efter at have modatget samlet 11 injektioner med RV001, der er rettet mod proteinet RhoC, der er overudtrykt i kræftceller, der har udviklet sig til et stadie, hvor de kan danne metastaser. Håbet er, at RV001 forebygge eller i det mindste begrænse, at en cancer spreder sig.

Nu kan Rhovac så konkludere, at for 17 af disse patienter, kan der stadig registreres et "signifikant" immunrespons efter ét år. Samtidig er inden behandlingsrelaterede bivirkninger dukket op i året efter behandlingen med RV001.

"Jeg tror ikke, vi kunne have bedt om bedre resultater, og det bekræfter, at at vi traf den rigtige beslutning, da vi besluttede at sætte fart på forberedelserne til det næste kliniske studie," udtaler medstifter og adm. direktør Anders Ljungqvist i en børsmeddelelse.

Rhovac gennemførte i juni en aktieemission, hvor selskabet rejste 127 mio. kr. og dermed sikrede driften for de kommende tre år, hvor Rhovac især vil koncentrere sig om at gennemføre et fase 2b-studie, der skal undersøge effekten af vaccinekandidaten i blandt andre danske patienter.

Selskabet har siden afslutningen af det indledende fase 1/2-studie arbejdet for at gøre selskabet klar til det næste kliniske studie, selvom den erklærede ambition var at sælge hele eller dele af selskabet, når de første resultater med kræftvaccinen lå klar.

Den målsætning er nu rykket en anelse, og selskabet vil nu forsøge at finde en partner inden fase 3.

Rhovac er klar til næste fase efter stort millionindskud Rhovac fremlægger positive prostata-data: Vaccine virker også efter 6 måneder Rhovacs kræftvaccine nåede mål i første kliniske studie

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier