MedWatch

Verdens største cannabis-selskab puffer stifter og direktør ud

Direktørens pludselige afgang fra selskabet har fået aktien til at ryge ned med 2,1 pct. på børsen i New York.

Foto: Rafael Marchante / Reuters / Ritzau Scanpix

Bruce Linton startede i en forladt chokoladefabrik canadiske Canopy Growth, som senere skulle udvikle sig til at være verdens største cannabisfirma målt på markedsværdi.

Han er onsdag blevet afsat fra sin stilling som adm. direktør, og hans pludselige afgang har fået aktien til at ryge ned med 2,1 pct. på børsen i New York. Aktien var også nede med 4,5 pct. tidligere på dagen.

Det skriver Bloomberg News.

Bruce Linton, der er 52 år, fortalte i en meddelelse ifølge Bloomberg News, at bestyrelsen har besluttet at hans tid er ovre, hvortil han erklærede sig enig.

Til det amerikanske finansmedie CNBC fortalte han dog, at han var blevet fyret, og at det var uden bagvedliggende grund.

Direktørens exit kommer på et tidspunkt, hvor Canopy Growth og andre cannabis-selskaber skal bevise, at de kan levere en rentabel forretning på Canadas spirende marked for marihuana.

Siden Canada legaliserede cannabis sidste, år er selskabets markedsværdi vokset til 14 mia. dollar, og aktien er steget med 1900 pct. under Bruce Lintons ledelse siden den gik på børsen i 2014. Den nye administrerende direktør bliver Mark Zekulin.

Selskabet, som også er noteret på børsen i Toronto med ticker koden "WEED", har haft en stigende omsætning, mens den har haft svært ved at levere overskud.

Første selskab får lov at producere medicinsk cannabis i Danmark

New network to make Odense the hub for medical cannabis in Denmark

Nyt netværk skal gøre Odense til Danmarks knudepunkt for medicinsk cannabis

Første selskab får lov at producere medicinsk cannabis i Danmark 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier