MedWatch

Dansk cannabisselskab går ind i Irland – har lagt næsten 50 pct. til aktien på en uge

Cannabisproducenten Stenocare har startet egen kultivering af medicinsk cannabis i Jylland og lanceret et datterselskab i Irland. Det har på godt en uge lagt næsten 50 pct. til selskabets markedsværdi, som nu lyder på omkring 430 mio. kr.

Thomas Schnegelsburg, CEO i virksomheden Stenocare, der leverer og producere medicinsk cannabis. | Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

Sidste efterår var der stor rift om det danske selskab Stenocares aktie, da den skulle noteres på på det mindre Spotlight-marked.

Selskabet, der blandt de førende herhjemme på det voksende marked for medicinsk cannabis, måtte således skuffe en masse investorer i børsnoteringen, som blev overtegnet med mere end 2000 pct.

Og interessen omkring selskabets aktie er bestemt ikke blevet mindre siden da, særligt ikke i den seneste uges tid, hvor to nyheder har givet den yderligere luft under vingerne.

Tirsdag i sidste uge kunne selskabet annoncere, at man har startet kultivering af medicinske cannabisplanter ved sine faciliteter i Jylland, hvilket ifølge selskabet er et vigtigt skridt på vejen til at kunne producere sine egne medicinske cannabisprodukter under den danske forsøgsordning.

På nuværende tidspunkt importerer selskabet produkter fra andre producenter. Men Stenocare forventer at have den første høst af sin egen medicinske cannabis klar i tredje kvartal af 2019.

Og mandag i denne uge blev det fulgt op med nyheden om, at man er gået ind på det irske marked med sit eget datterselskab.

Det sker efter, at man i Irland så sent som i sidste uge godkendte et pilotprogram, der lovliggør brugen af medicinsk cannabis til behandling af patienter med sklerose, epilepsi eller som oplever kvalme på grund af kemoterapi mod kræft.

Det nye datterselskab, Stenocare Ireland Ltd, skal nu starte processen med at få selskabets produkter godkendt i landet af the Irish Health Products Regulatory Authority (HPRA), men hvor lang tid det tager, ved man endnu ikke.

Nyhedsflowet har skabt begejstring på aktiemarkedet, hvor Stenocare-aktien er løftet fra en lukkepris på 32,85 kr. mandag i sidste uge til nu at koste 48,5 kr. - en stigning på 48 pct. Det giver selskabet en aktuel markedsværdi på 434 mio. kr.

Dansk cannabis-selskab går på børsen - vil starte egen produktion og sælge til udlandet 

Børsnotering af dansk cannabisselskab blev overtegnet med mere end 2000 pct 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier