MedWatch

Almirall udnytter option til ny eksembehandling

Den spanske dermatologikoncern Almirall, som er en af Leo Pharmas konkurrenter, har udnyttet en option, der giver selskaber de europæiske rettigheder til en amerikansk-udviklet antistofbehandling af eksem.

Leo Pharma-konkurrenten Almirall sender endnu et trecifret millionbekøb i retning af det californiske selskab Dermira.

Tirsdag oplyser spanske Almirall således, at selskabet har udnyttet den option, det sikrede sig i februar, som mod en betaling på 50 mio. dollars, knap 330 mio. kr, sikrer selskabet de europæiske rettigheder til det eksperimentielle antistofbehandling lebrikizumab til behandling af atopisk dermatitis, også kaldet børneksem.

Almirall forventer, at lebrikizumab har et europæisk topsalgspotentiale på op mod 450 mio. euro, 3,4 mia. kr.

Beslutningen om at udnytte optionen sker på baggrund af de toplinjeresultater fra et fase 2-forsøg, som i marts viste, at lægemiddelkandidaten nåede det primære effektmål i alle undersøgte doseringer, og ifølge selskaberne har potentiale til at blive den bedste behandlingsmulighed for patienter med moderat til svær atopisk dermatitis.

Et fase 3-program med lebrikizumab ventes sat i gang inden årets udgang.

Foruden betalingen på 50 mio. dollars – der kommer oven i de 30 mio. dollars, som Almirall i februar betalte for optionen på lægemidlet – har den spanske virksomhed forpligtet sig til en række milepælsbetalinger, der udløses i takt med at lægemiddelkandidaten når en række på forhånd fastsatte mål.

Således udløser igangsætningen af visse fase 3-forsøg en milepælsbetaling på 30 mio. dollars, mens regulatoriske milepæle - herunder det første kommercielle salg af lægemidlet - kan sende op til 85 mio. dollars fra Almirall til Dermira, der også har sikret sig royaltybetalinger fra salget af lægemidlet i Europa størrelsesordenen ti til under 25 pct.

Leo Pharma-konkurrent kaster trecifret millionbeløb efter nyt middel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier