MedWatch

Zealand Pharma rekrutterer første patient til nyt fase 1-studie med tarmmiddel

Biotekselskabet Zealand Pharma sætter nu formelt gang i et nyt fase 1-studie for at evaluere sikkerhed og tolerance af en potentiel ny behandling af sygdommen korttarmssyndrom. 

Zealand Pharma har fundet den første patient til et fase 1-studie med sin lægemiddelkandidat ZP7570 til behandling af korttarmssyndrom. | Foto: Zealand Pharma PR

Zealand Pharma har rekrutteret den første patient til et nyt fase 1-studie med lægemiddelkandidaten ZP7570, som man håber på kan være en ny behandling til patienter med den kroniske sygdom korttarmssyndrom (SBS).

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse onsdag.

Studiet er et randomiseret, dobbelt-blindet og placebo-kontrolleret studie blandt 64 patienter, der enten modtager placebo eller den nye lægemiddelkandidat.

Korttarmssyndrom giver sig udslag ved, at patientens tarm ikke kan optage næringsstoffer og energi i tilstrækkelige mængder, for eksempel som følge strålebehandling eller fjernelse af store dele af tarmen efter operation.

Formålet er at undersøge sikkerhed og tolerance af lægemiddelkandidaten, som er et langtidsvirkende peptid med dobbelt aktivitet på GLP-1 og GLP-2 receptorer, som ifølge Zealand Pharma i kombination kan forstærke forbedringen af tarmfunktionen hos patienter med korttarmssyndrom.

"Påbegyndelse af dette kliniske fase 1-forsøg med ZP7570, et dobbelt-GLP-1 / GLP-2-virkende peptid, markerer endnu en vigtig milepæl i vores bestræbelser på at levere bedre behandlingsløsninger til patienter, der lever med SBS," udtaler koncern- og udviklingsdirektør i Zealand Pharma, Adam Steensberg, i meddelelsen.

Tester også i fase-3

Nyheden kommer kun godt en måned efter, at Zealand Pharma formelt satte gang i et nyt fase 3-studie med lægemiddelkandidaten glepaglutid, som man håber at sende på markedet inden for de kommende år. 

Glepaglutid er en GLP-2-analog, som selskabet har udviklet til ugentlig dosering i en autoinjektionspen.

Lægemiddelkandidaten er allerede ved at blive undersøgt til behandling af korttarmssyndrom i et pivotalt fase 3-studie, som skal sikre en markedsgodkendelse. Man forventer at få data fra det studie i 2020.

Egenskaberne af ZP7570 kan også give mulighed for behandlinger af andre sygdomme end SBS relateret til mavetarm-kanalen, oplyser selskabet.

Zealand Pharma rekrutterer første patient til nyt fase 3-studie med tarmmiddel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier