MedWatch

Officielt: Abbvie vil købe Allergan for 415 milliarder kr.

Abbvie bekræfter, at selskabet vil købe Allergan for 63 mia. dollar (415 mia. kr.), kort tid efter at anonyme kilder lækkede nyheden til The Wall Street Journal. (Opdateret)

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Thomas White

Der er endnu en megahandel på vej i medicinalbranchen.

Abbvie er i færd med at opkøbe det irske medicinalselskab Allergan i en handel, som lyder på 63 mia. dollar (415 mia. kr.).

Det bekræfter Abbvie i en pressemeddelelse, efter at The Wall Street Journal tirsdag middag udsendte nyheden baseret på anonyme kilder.

Hvis handlen går igennem, vil det være den syvendestørste handel nogensinde i medicinalbranchen på linje med Bayers køb af Monsanto i 2016.

Prisen svarer til 188,24 dollar pr. Allergan-aktie, hvilket er 45 pct. over selskabets kurs inden nyheden kom ud.

Abbvie er på jagt efter erstatninger for verdens bedst sælgende lægemiddel, Humira, hvis patent udløber i USA i 2023. Med et opkøb af irske Allergan vil Abbvie blandt andet overtage midlet Botox, inflammationsmidlet Restasis og en række CNS-midler.

Det er anden gang, at Abbvie forsøger at opkøbe et irsk selskab. I 2014 droppede Abbvie et planlagt køb af irske Shire. Efterfølgende indgik Abbvie forlig i en sag, hvor investorer mente, at Abbvies sande intentioner var at betale mindre i skat ved at benytte opkøbet til at flytte sit hovedkvarter til Irland, hvor skatten var lavere end i USA.

Allergan havde sidste år en omsætning på 15,8 mia. dollar (104 mia. kr.).

(Artiklen er opdateret kl. 12:53 efter officiel bekræftelse fra Abbvie)

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier