MedWatch

Storsatsende Karo Pharma køber håndkøbsprodukter for 2,4 milliarder kr.

Den svenske medicinalvirksomhed Karo Pharma, der har dansk bestyrelsesformand og fra juli også dansk direktør, har købt den svenske virksomhed Trimb med 90 ansatte. Aktieemission indgår i finansieringen.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Medicinalselskabet Karo Pharma overtager den ligeledes svenske virksomhed Trimb i en handel til samlet 3,4 mia. svenske kroner, svarende til 2,4 mia. danske kroner.

Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse.

Trimb er stiftet i 2012 og beskæftiger i dag ca 90 ansatte fra hovedkvarteret i Stockholm. Selskabet har licens til en række håndkøbslægemidler og forbrugerrettede produkter inden for blandt andre hud- og fodpleje, mundhygiejne og intimprodukter.

Karo Pharma er i forvejen blandt de største aktører i Sverige inden for salg af håndkøbsmedicin samt medicinsk udstyr til apoteker og hospitaler, og med opkøbet kan Karo lægge yderligere godt en milliard svenske kroner til omsætningen og 150 mio. kroner til bundlinjen.

"Trimb supplerer Karo Pharma godt, både hvad angår geografisk tilstedeværelse, distributionskanaler og produkttilbud. Jeg glæder mig til at fortsætte denne rejse i et kombineret selskab," udtaler Christoffer Lorenzen i en pressemeddelse. Han tiltræder til juli som adm. direktør i virksomheden, der desuden har tydeligt dansk især i bestyrelsen i form af bestyrelsesformand Bo Jesper Hansen og Flemming Ørntoft, der blev valgt til selskabets bestyrelse i maj.

Til at finansiere overtagelsen af Trimb har Karo Pharma optaget nye lån hos SEB og Swedbank, og derudover planlægger selskabet at udstede nye aktier for 1,5 mia. svenske kroner.

Købte Leo-midler for 2 mia. kr.

Karo Pharma kunne ved seneste årsregnskab fremvise eksplosive løft i både omsætningen og driftsindtjeningen (ebit).

Omsætningen lød på 1,6 mia. svenske kroner mod 657 mio. svenske kroner året før - en stigning på 146 pct. - mens driftsindtjeningen (ebit) lød på 414 mio. svenske kroner mod 80 mio. svenske kroner året før - en stigning på 418 pct.

Væksten tilskrives dels opkøbet af selskaberne Biophausia i 2016 og Weifa i 2017, men især 10 af Leo Pharmas lægemidler, som Karo Pharma sidste år smed 2 mia. kr. for.

Dansk biotekmilliardær henter Flemming Ørnskov til bestyrelsen for svensk firma Biotekmilliardær sætter dansker i spidsen for storsatsende medicinalselskab Bo Jesper Hansens nye firma femdobler indtjeningen efter køb af Leo-midler Biotekmilliardær vil trække på erfaringerne i nyt formandsjob hos svensk selskab Karo Pharma vil have dansk biotekmilliardær som formand 

Mere fra MedWatch

Expres2ion-boss deltog i klinisk forsøg for at fremme vaccine

Når Bent U. Frandsen, adm. direktør i biotekselskabet Expres2ion, forleden lod sig stikke i armen som frivillig i Bavarian Nordics fase 3-forsøg med en mulig coronavaccine handler det dels om videnskabelig nysgerrighed men især om firma-personlige økonomiske interesser, fortæller direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier