MedWatch

Investor roser Ambus fokus på vækst fremfor lønsomhed

Ambu satser rigtigt, når virksomhedens nye topchef vil satse på vækst på bekostning af overskudsgraden, mener schweiziske kapitalfond.

Foto: Ambu

Repræsententen fra den schweiziske kapitalfond Bellevue Asset Managements, Stefan Blum, lader sig ikke slå ud af, at Ambu sent mandag aften sænkede sine forventningerne til overskudsgraden.

Det skete nemlig på bekostning af investeringer i at vækste selskabet, og dér er der god fornuft i, siger porteføljeforvalteren til dagbladet Børsen.

"I USA ville man ikke debattere niveauet for ebit-marginen, hvis det betød, at selskabet ville efterlade vækstpotentiale på bordet til rivalerne," siger Stefan Blum, senior porteføljeforvalter for to af Bellevue Asset Managements fonde, til avisen.

Han kalder en 5 pct. forskel i driftsmargin for "fuldstændig irrelevant".

Ambu annoncerede mandag aften, at selskabet ville justere både selskabets strategi og de finansielle mål, som tidligere topchef Lars Marcher havde sat.

Det skete blot 36 dage efter at bestyrelsesformand Jens Bager på et investormøde forsikrede analytikere og aktionærer, at "planen for de næste seks kvartaler er uændret," og at "det er meget vigtigt for os at sige, at intet ved vores finansielle forventninger eller 2020-plan ændrer sig."

Topfolk i Ambu køber aktier for millioner efter kurshug Ambu-chef: 850 mio. kr. for selskab bag skrottet produkt var "den rigtige beslutning" Ambu-topchef kalder uventet strategiskifte for en oprustning – investorerne flygter Ny Ambu-direktør nedjusterer og sløjfer koloskop i opdatering af strategien 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier