MedWatch

Sydbank: Tevas Victoza-kopi udskydes i et halvt år

Mandagens godkendelse af Novo Nordisks Victoza til børn betyder samtidig, at en planlagt biosimilær fra Teva udskydes seks måneder.

Foto: /Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup/

Novo Nordisk får et ekstra halvt år på markedet i USA uden kopikonkurrence fra israelske Teva Pharmaceuticals til sin storsælgende GLP-1-analog Victoza.

Det står klart, efter at den amerikanske lægemiddelstyrelse mandag gav Novo lov til at markedsføre Victoza over for børn med type 2-diabetes i alderen ned til ti år, konstaterer Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Novo indgik i marts et forlig med Teva, der indebærer, at Teva kan lancere en generisk version (kopiversion) af Victoza fra den 22. december 2023 - en dato, der dog udskydes seks måneder, i forbindelse med, at Victoza er blevet godkendt til behandling af børn og unge.

"Det mest positive er udskydelsen af Tevas kopi til engang i 2024, da lanceringen af kopien formentlig vil føre en form for priskonkurrence med sig," siger Søren Løntoft Hansen.

Novo får desuden udvidet patientpopulationen, men næppe i en grad så det for alvor vil kunne ses i salgstallene, vurderer Sydbank-analytikeren, der heller ikke ser godkendelsen påvirke kursudviklingen på Novo-aktien tirsdag.

I en pressemeddelelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder vurderes det, at 5000 unge hvert år får konstateret type 2-diabetes.

Victoza, som er en injicerbar GLP-1-analog, er den første godkendte behandling af et ikke-insulin-præparat til type 2-diabetes hos børn hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, siden Metformin fik det blå stempel i 2000.

Aktien i Novo Nordisk lukkede mandag stort set uændret i 340,55 kr.

FDA siger god for Novos Victoza som behandling til børn  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier