MedWatch

Astrazeneca investerer milliarder i Sydkorea

Den svensk-britiske medicinalkoncern Astrazeneca vil i løbet af de kommende fem år bruge mere end 4 mia. kr. på forskning og udvikling i Sydkorea.

Foto: /Ritzau Scanpix/Reuters/Phil Noble

Astrazeneca har øremærket et millliardbeløb til at investere i ny forskning og udvikling i Sydkorea i løbet af de kommende fem år.

Det skriver Fiercebiotech.

Det svensk-britiske selskab har således annonceret, at man vil bruge 630 mio. dollar, eller omkring 4,2 mia. kr., på F&U i det asiatiske land frem mod 2024. Det blev meldt ud som et led i det såkaldte Sweden-Korea Business Summit i den forgangne uge.

Investeringen er samtidig en understøttelse af den strategi, som den sydkoreanske regering lancerede i 2016 for at gøre biofarma-industrien til et vigtigt nyt vækstområde for landet. Planen med den strategi var at skabe op til 1 million nye jobs ved blandt andet at give skattefordele i forbindelse med investeringer i nye F&U-faciliteter, skriver Fiercebiotech.

Astrazeneca har også underskrevet en hensigtserklæring med Korea Trade Investment Promotion Agency (KOTRA) og KoreaBIO omhandlende samarbejde om udvikling af nye lægemidler, støtte af opstartsselskaber i biotekindustrien og fremmelsen af kunstig intelligens og andre nye teknologier.

Ifølge mediet har Sydkorea planer om at investere 2 mia. dollars i kunstig intelligens frem mod 2022, og brugen af teknologien inden for lægemiddeludvikling vil spille en fremtrædende rolle i den strategi.

Sverige øger indsatsen for at blive den førende life science nation 

Medie: Astrazeneca leder efter erstatning for svensk formand 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier