MedWatch

Moody's forventer flere fusioner og opkøb med Novo Nordisk i 'pole position'

Man vil fortsat se en stor andel af fusioner og opkøb i medicinalindustrien i den kommende tid, vurderer kreditvurderingsbureauet Moody's, og Novo Nordisk er blandt de aktører, som er særligt godt rustet til at komme på banen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der har været godt gang i fusioner og opkøb i biofarmaindustrien indtil videre i 2019, og den tendens ser ud til at fortsætte.

Det skriver kreditvurderingsbureauet Moody's ifølge Marketwatch i en investornote.

En lav gæld og et højt kapitalberedskab betyder, at særligt en lille håndfuld af aktører står godt rustet til at købe op, nemlig biotekkæmperne Amgen, Biogen, Gilead og så det danske medicinalselskab Novo Nordisk.

Moody's vurderer at faktorer som lavere "prisfleksibilitet", patentudløb og "regulatoriske trusler" kan få selskaberne til at gribe efter tegnebogen.

De faktorer kunne umiddelbart godt passe på Novo Nordisk, der ser en trykket vækst i både sin insulinforretning, hvor prispresset i særligt USA bliver ved at tage til, samt i sin Biopharm-forretning, hvor særligt hæmofiliforretningen er under pres fra nye konkurrenter.

Novo Nordisk har allerede åbnet op for at bruge flere penge på opkøb, end man har set tidligere, særligt med henblik på at bringe ekstern innovation ind i biofarma-forretningen.

Det er dog vigtig at understrege, at Moody´s ikke ser nogen tegn på, at de nævnte selskaber skulle være særligt interesserede i M&A - blot at de står stærkt til at agere på den front.

Overordnet set forventer Moody's dog, at den største aktivitet fortsat vil ses inden for kræftbehandling og genterapier.

Branchemedie: Novo Nordisk burde købe dette biotekselskab 

Novo Nordisk og Lundbeck har skruet ned for forskningsintensiteten 

Novo Nordisk er vendt tilbage til vækst i presset forretningsområde 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier