MedWatch

Analytikere har det svært med forventningerne til kommende Novo-pille

Blandt analytikerkorpset er der store udsving i forventningerne til Novo Nordisk kommende lancering af semaglutid i tabletform.

Foto: Novo Nordisk/PR

Forventningerne til salget af Novo Nordisk af Novo Nordisk kommende diabetespille, oral semaglutid, deler analytikerne.

Det skriver dagbladet Børsen.

Ifølge estimater hos Bloomberg venter analytikere, at salget første år kan lande på alt mellem 300 mio. kr. og 3 mia. kr.

"Der er meget stor forskel hos os analytikere i forhold til hvor mange patienter, der ender på tabletten, og hvor hurtigt salget kommer. Det er rigtigt svært, for der er mange variabler ud over bøvlet ved at tage en tablet," siger Carsten Lønborg Madsen, medicinalanalytiker i SEB, til avisen.

Usikkerheden skyldes blandt andet, at analytikerne er usikre på, hvordan læger og patienter vil håndtere, at semaglutid-tabletten skal tages efter seks timers faste, og at patienterne efter at have taget pillen skal vente mindst en halv time, før de spiser eller drikker.

Gennemsnitligt vurderer analytikerne dog, at diabetespille efter fem år på markedet kan sælge knap 24 mia. kr. – men også her er analytikerne uenige, og estimaterne svinger mellem et salg for 8,8 og 34,3 mia. kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier