MedWatch

Sydbank: Janssen-aftale synliggør Genmab er andet end Darzalex

Genmab har mandag sat en streg under, at biotekselskabet ikke bare var heldige med udviklingen af Darzalex, men også råder har kvaliteterne til at udvikle yderligere lægemidler, mener Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Foto: Janssen PR

Der er tirsdag medvind til Genmab-aktien, oven på at selskabet tirsdag har offentliggjort, at partneraftalen med amerikanske Janssen udvides, så der nu også skal samarbejdes om at udvikle en ny generation af et CD38-antistof - Hexabody-CD38.

Aktien stigen tirsdag formiddag 3 pct. til 1211,50 kr., og det skyldes ifølge Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, at aftalen synliggør, at Genmab er andet end det storsælgende produkt Darzalex.

"Aftalen understreger det gode samarbejde med Janssen, blåstempler Genmabs teknologi-pipeline og synliggør, at selskabet er andet end bare Darzalex - og det er noget af det, der skal drive værdiansættelsen fra det nuværende niveau," siger han.

"Aftaler som denne her - data fra midler i den kliniske udviklings-pipeline - kan synliggøre nogle af de værdier, som kan gemme sig i pipelinen. Selv om det er meget tidligt, så kan det være med til at vise, at Genmab er andet end Darzalex," lyder fra fra senioranalytikeren.

Aftalen, der bygger oven på selskabernes seneste års parløb om Darzalex, som også tilhører klassen af CD38-antistoffer, indebærer, at Genmab skal betale for udvikling frem til et såkaldt proof-of-concept - altså indtil de afsluttende studier kan indledes.

Baseret på studierne kan Janssen så vælge at udnytte en option på at udvikle, fremstille og markedsføre Hexabody-CD38. Sker der, vil Janssen betale Genmab 150 mio. dollar - knap 1. mia kr. - herfor.

Sker det ikke, kan Genmab udvikle midlet til de patienter, der ikke har gavn af Darzalex, og i de kræftindikationer, som Darzalex ikke er godkendt til eller forsøges udviklet til.

"Det er en positiv nyhed, men det er meget tidligt stadigvæk, og det bærer aftalen præg af. Hexabody er i den prækliniske udvikling, og Genmab skal først vise proof-of-concept, før Janssen beslutter, om optionen skal udnyttes. Men der er flere positive elementer i aftalen. Den afspejler, at selskaberne har et rigtig godt samarbejde - selvfølgelig omkring Darzalex, men også i forhold til Genmabs teknologiplatform og nu også Hexabody. Det validerer teknologiplatformen," vurderer Søren Løntoft Hansen.

I aftalen indgår også op til 125 mio. dollar i udviklingsmilepæle. Endelig vil Genmab modtage en femtedel af salget af midlet frem til et bestemt tidspunkt i 2031 og herefter graduerede royalties på mellem 13 og 20 pct.

Det er ifølge Søren Løntoft Hansen svært at spå om tidshorisonten for Hexabody.

"Det kommer til at tage år, før Genmab er gennem det her proof-of-concept-studie. Aftalen er de indledende knæbøjninger, så hvornår det kan gå i klinikken, er svært at spå om. Om det er to, tre eller fire år, er svært at sige. Jeg tror heller ikke, Genmab har overblik over det," vurderer han.

Genmab indgår aftale med Janssen om arvtager til guldægget Darzalex

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier