MedWatch

Medie: Astrazeneca leder efter erstatning for svensk formand

Medicinalselskabet Astrazeneca er så småt begyndt at lede efter en person, der kan overtage tjansen som bestyrelsesformand fra tidligere Volvo-topchef Leif Johansson i de kommende år.

Foto: Astrazeneca/PR

Siden 2012 har svenske Leif Johansson været bestyrelsesformand for medicinalselskabet AstraZeneca, der blev skabt gennem en fusion af svenske Astra og britiske Zeneca seks år tidligere.

Men nu er selskabet så småt begyndt at forberede jagten på en ny formand. Det skriver Sky News, som har talt med unavngivne personer tæt på begivenhedernes gang.

Ifølgerne kilderne er der ikke nogen formel tidsplan på plads, men selskabets nomination and governance committee er angiveligt ved at formalisere en søgning efter en eventuel efterfølger.

Ifølge Sky News har flere fremtrædende aktionærer i selskabet stor fokus på den såkaldte succession-planlægning i selskabet i disse år. For mens Leif Johansson blev formand for selskabet i juni 2012, så trådte Pascal Soriot til som adm. direktør blot fire måneder senere.

Det er altså ikke utænkeligt, at man vil se et skifte i toppen af både bestyrelsen og ledelsen inden for en overskuelig årrække.

En investor, som mediet har talt med, forventer formandens afgang inden for de kommende 18 måneder, så en ny formand har tid til at bidrage til udnævnelsen af en ny topchef.

Leif Johanssen er bedst kendt for at have været adm. direktør for Volvo-koncernen fra 1997 til 2011. Fra 1998 til 2011 var han også i bestyrelsen i det amerikanske medicinalselskab Bristol-Myers Squibb.

Efter afgangen fra Volvo i 2011 blev han bestyrelsesformand for Ericsson, mens han kom i Astrazenecas bestyrelse i april 2012 og blev formand i juni samme år.

I 2014 var han med til at afværge Pfizers fjendtlige forsøg på at overtage Astrazeneca i en handel, der ved det sidste bud blev vurderet til en værdi på små 70 mia. pund, eller omtrent 645 mia. kr. på daværende tidspunkt.

AZ-formand: ”Jeg vil ikke kalde det super-venligt” 

Bestyrelse: 575 mia. kr. er ikke nok 

AstraZeneca afviser Pfizer igen 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier