MedWatch

Svenskere kan starte nyt forsøg med kurerende diabetesvaccine

Den svenske virksomhed Diamyd har fået godkendelse fra landets lægemiddelmyndigheder til at udvide sine forsøg med diabetesmidlet Remygen.

Foto: Diamyd

Efter grønt lyst hos de svenske lægemiddelmyndigheder MPA udvider firmaet Diamyd nu sine forsøg med sit diabetes-håb Remygen, som selskabet i øjeblikket kører to behandlingsforsøg med.

Det bliver nu udvidet med et forsøg med 12 patienter, der får behandling med Remygen kombineret med receptoren alprazolam.

Det oplyser Diamyd i en pressemeddelelse.

"Gaba (det active stof i Remygen) kombineret med Alprazolam er meget interessant, og forskning viser et stort potentiale til at stimulere en øget produktion af endogen insulin. Det er endnu et skridt fremad i vores bestræbelser på at finde gaba-baserede behandlinger mod diabetes, at vi nu får muligheden for at undersøge det på klinisk vis," siger Ulf Hannelius, der er adm. Direktør i Diamyd, i pressemeddelelsen.

Prækliniske studier har vist, at gaba har potentiale til at regenerere insulinproducerende celler i type 1-diabetes.

"Myndighedernes positive beslutning er glædelig og giver os som den første gruppe i verden mulighed at evaluere denne kombination ved et klinisk forsøg," siger Per-Ola Carlsson, der er professor ved Uppsala Universitet, som står bag det kommende forsøg.

Svensk diabetesvaccine har ingen effekt som subkutan injektion Svensk biotekselskab rejser 43 mio til at forberede ansøgning for diabetesvaccine Biotekselskab klar til klinisk studie med ny kurerende diabetesbehandling 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier