MedWatch

Onxeo: Endelige fase 1-data med Asidna er positive

Biotekselskabet Onxeo fremviser nu endelige data fra sit studie med midlet Asidna til behandling af solide tumorer, og de viser lovende tegn.

Foto: Morphosys/PR

Biotekselskabet Onxeo, der udvikler lægemidler til behandling af kræftsygdomme, har tirsdag aften offentliggjort positive, endelige data fra Driiv-1-studiet med midlet Asidna i behandlingen af solide tumorer. Resultaterne af fase 1-studiet bekræfter handlingsmekanismen i det potentielle kræftmiddel, mens sikkerhedsprofilen er "favorabel".

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

"Driiv-1 nåede med succes hvert af sine kernemål, herunder at yderligere demonstrere en favorable sikkerhedsprofil af Asidna, bekræftende dets evne til at blive kombineret med andre midler og validerede dets handlingsmekanisme i patienternes tumorer gennem den markerede aktivering af dets målceller," udtaler Olivier de Beaumont, forskningsdirektør hos Onxeo i meddelelsen.

Onxeo oplyser desuden, at selskabet i forsøget ikke benyttede den maksimalt tolerede dosis, men har fastlagt den optimale dosering af Asidna under det, og det niveau anvendes i det nyligt opstartede Driiv-1b-studie, som kombinerer midlet med kemoterapi.

I forsøget demonstrerede Asidna "systemisk aktivitet" gennem en "stærk aktivering" af målcellerne, oplyser Onxeo, med en betydelig stigning i to intratumor DNA-PK biomarkører og et fald i biomarkører for tumorvækst. Ved dosen 600 milligram oplevede to af tre patienter med kolorectal cancer ingen progression ved afslutningen af den anden behandlingscyklus.

Ud af seks planlagte doser blev fem anvendt i intervallet 200 til 1300 milligram, mens det sjette niveau på 1800 milligram blev vurderet som unødvendigt.

Onxeo offentliggjorde i november sidste år foreløbige data fra studiet.

Onxeo får ny bestyrelsesformand 

Onxeo optager første patient i nyt kræftstudie

Onxeo leverer endnu et underskud - men markant lavere end året før 

Onxeo udpeger to direktører 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier