MedWatch

Genmab-aktien overgår markedet frem mod mulig FDA-godkendelse

Muligheden for snarlige godkendelser i USA har giver Genmab-aktien medvind lige for tiden, mener Jyske Banks senioranalytiker Martin Munk.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Genmab-aktien har været i god gænge den seneste måned, hvor aktien er steget 9,4 pct., mens C25-indekset som helhed er bakket 1,4 pct. Fredag eftermiddag er ingen undtagelse, hvor aktien frister en tilværelse i toppen af det danske eliteindeks med et plus på 2,5 pct. til 1229,50 kr.

Ifølge Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, er der snak i markedet om en snarlig godkendelse i USA, som kan ligge bag udviklingen.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse (FDA) undersøger således, om kræftmidlet Darzalex kan godkendes som førstelinjebehandling mod knoglemarvskræft i kombination med Revlimid.

"Der er snak om, vi kan være tæt på en godkendelse af Maia-studiet - studiet hvor Darzalex kan blive godkendt som førstelinjebehandling i USA. Det kan godt tænkes, at det er snakken om det, der gør, at den rykker på sig, for afgørelsen kan komme, hvornår det skal være," lyder vurderingen fra Martin Munk.

Sydbanks medicinalanalytiker, Søren Løntoft Hansen, der blandt andet dækker Genmab, vurderer også, at den seneste tids positive kursudvikling i aktien kan forklares med, at FDA måske kommer med en godkendelse.

"Markedet positionerer sig frem mod en mulig godkendelse af Darzalex som førstelinjebehandling i kombination med Revlimid i USA, som bygger på data fra det her Maia-studie. Godkendelse er under en ny behandlingsproces - RTOR - som giver en fremskyndet proces," lyder det fra Sydbank-analytikeren, som tilføjer:

"Hvis man kigger på den tidslinje, som FDA har angivet, så er vi over det tidspunkt, hvor vi burde have hørt om en afgørelse i forhold til behandlingen."

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier