MedWatch

Kina godkender GSK-vaccine mod helvedesild

Salget af Glaxosmithklines vaccine mod helvedsild går så godt, at virksomheden har svært ved at følge med. Nu er endnu et marked klar til at tage vaccinen i brug.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/POLFOTO/arkiv

De kinesiske myndigheder har godkendt Glaxosmithklines vaccine Shingrix til behandling af voksne over 50, der lider af helvedesild; et smertefuldt udslæt, der skyldes skoldkoppevirus.

Det skriver nyhedsbureuet Reuters.

Shingrix er i forvejen godkendt i EU, USA, Canada, Japan og Australien og midlet har siden lanceringen i 2017 været så stor en succes, at GSK har haft svært ved at følge med efterspørgslen.

Således har selskabet for nylig investeret 100 mio. dollar i at udvide produktionskapaciteten ved Shingrix-fabrikken Hamilton, USA, ligesom det britiske medicinalselskab har indført ordrebegrænsninger og har droppet alle tv-reklamer for Shingrix for ikke at øge efterspørgslen yderligere.

I lyset af dette har Glaxosmithkline besluttet at udsætte lanceringen i Kina til 2020, hvor vaccinen gradvist vil blive lanceret.

Den store efterspørgsel på vaccinen, der har overtaget pladsen som førstevalg fra Merck & Cos ældre Zostavax, har da også sat sit tydeligt eftertryk i medicinalvirksomhedens regnskabsbøger.

I første kvartal af 2019 solgte vaccinen således for 3,1 mia. kr. – 43 pct. over analytikernes gennemsnitlige estimat for kvartalet.

GSK opruster vaccinefabrik efter heftig efterspørgsel

GSK's luksusproblem fortsætter: Kæmper for at følge med salget af ny vaccine

Luksusproblem: GSK dropper reklamer for vaccine efter overvældende efterspørgsel

Ny GSK-vaccine har overtaget USA

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier