MedWatch

Novartis vil underbyde Biogens Spinraza med ny genterapi

Schweiziske Novatis sadler nu om og lover modsat tidligere udmeldinger, at selskabets pris på den kommende genterapi til behandling af spinal muskel-atrofi bliver "langt lavere" end prisen på den eksisterende behandling fra Biogen.

Vas Narasimhan, adm. i Novartis, melder nu, at selskabet ikke vil tage så høje priser for sin genterapi, som det tidligere havde meldt ud. | Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP)

Prisen på Novartis' kommende genterapi mod spinal muskel-atrofi vil blive "langt lavere" end prisen for  konkurrenten Biogens blockbuster-middel Spinraza.

Det lover det schweiziske selskabs adm. direktør Vas Narasimhan, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Novartis har ellers tidligere luftet højere priser på deres behandling, genterapien Zolgensma. De amerikanske lægemiddelmyndigheder forventes at træffe beslutning i denne måned om, hvorvidt Zolgensma bliver godkendt til markedet i USA.

Zolgensma er en engangsterapi, der potentielt kan være en langtidsholdbar behandling af spinal muskel-atrofi, der er en sjælden sygdom, som dog er den mest typiske genetiske dødsårsag hos spædbørn.

Norvartis havde tidligere meldt ud, at de ville prissætte behandlingen et sted mellem 1,5 - 5 mio. dollar, svarende til ca. 10 - 32,5 mio. kr.

"Vi offentliggør ikke prisen, før vi får godkendelsen, men vores overordnede mål er at ramme en brøkdel af prisen på den eksisterende behandling, som ligger på mellem 4 og 5 mio. dollar over en behandlingsperiode på ti år," sagde Vas Narasimhan under et møde i Boston.

Han henviser til Spinraza, der i øjeblikket er den eneste behandling på markedet, og hvor producenten Biogen har sat en listepris i USA på 750.000 dollar for det første års behandling og på 375.000 dollar årligt i de efterfølgende behandlingsår.

Spinraza har været genstand for en løbende debat i en lang række lande på grund af den høje prissætning. I Danmark koster et års behandling før rabatter 3,6 mio. kr., og den anbefales blandt andet derfor kun til en subgruppe af patienter.

Britisk vagthund sadler om: Anbefaler nu Biogens Spinraza til alle patienter

Medicin til 13 mio kr per behandling rammer markedet i USA

Biogen tager genterapeutisk rival til Orphazyme-kandidat ind i afgørende studie

Genterapeutisk Spinraza-rival fra Novartis lider knæk efter dødsfald i fase 3-studie

Blockbusteren Spinraza sikrer Biogen rekordhøj omsætning og indtjening 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier