MedWatch

Tidligere FDA-kommissær Scott Gottlieb skal investere i biotek igen

Efter at være trådt tilbage som øverste chef for det amerikanske lægemiddelagentur er Scott Gottlieb nu gået tilbage til den life science-investor, han også arbejdede for inden tiden hos FDA.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Brendan McDermid

Den tidligere FDA-kommissær Scott Gottlieb har fundet et nyt arbejde efter sin afsked med topjobbet hos det amerikanske lægemiddelagentur.

Det skriver Endpoints News.

Scott Gottlieb vender tilbage til selskabet New Enterprise Associates (NEA), som han også arbejdede for fra 2007, og indtil han blev udnævnt til FDA-Kommissær i 2017.

Her får han en fuldtidsstilling som investeringspartner, hvor han skal hjælpe med at finde investeringsmuligheder i blandt andet biotek- og medicosektoren og formentlige også sidde med i diverse bestyrelser.

New Enterprise Associates har investeret i en række prominente biotekselskaber, og i den nuværende portefølje finder man selskaber som Adaptimmune, Affimed, Akari Therapeutics - som tidligere Zealand Pharma-topchef David Solomon har stået i spidsen for - Clovis Oncology, Intarcia og Orexigen.

Da Scott Gottlieb annoncerede sin tilbagetræden fra FDA, begrundede han det med, at han ville se mere til sin kone og små børn i Westport, Connecticut. Men han kommer dog ikke tættere på dem i hverdagen gennem sit nye arbejde.

David Mott, der er chef for investeringer i sundhedsindustrien i NEA, siger således til Endpoints News, at Scott Gottlieb får base ved selskabets kontorer i Chevy Chase, Maryland. Det ligger ligesom FDA's hovedkvarter i Silver Spring, Maryland lige nord for det amerikanske magtcentrum i Washington D.C.

FDA's nye chef lover at fortsætte linjen, som Scott Gottlieb har lagt

Scott Gottlieb affyrer bredside mod medicinalfirmaer på vej ud af døren

Scott Gottlieb har fundet nyt job – og fortsætter kampen mod høje medicinpriser

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier