MedWatch

Banker frygter ikke for Novos Victoza i USA

Selvom salget af Victoza skuffede i årets første kvartal så frygter analytikere ikke en ny amerikansk nedtur for Novo Nordisk i lighed med insulinmarkedet.

Foto: /Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup/

Den amerikanske storbank J.P. Morgan ser ikke optræk til en ny krise på det amerikanske marked for Novo Nordisk, selvom selskabets bedst sælgende produkt, GLP-1-analogen Victoza til behandling af type 2-diabetes, skuffede analytikere i årets første kvartal.

Det skriver Berlingske.

Novo peger selv i sit regnskab på, at salget af Victoza og til dels også arvtageren Ozempic var presset på det amerikanske marked på grund af "lavere realiserede priser" og øget konkurrence fra "et ugentligt produkt" – altså ærkerivalen Eli Lillys langtidsvirkende GLP-1-analog Trulicity.

Men J.P. Morgan kalder i et nyt notat frygten for en ny nedtur i USA i lighed med den, der tidligere har ramt insulinmarkedet i form af et massivt prispres, for "en storm i et glas vand".

Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen er enig.

»Vi kan se, at der en tendens til, at der bliver givet større rabatter, men det er ikke noget, som umiddelbart giver anledning til de store panderynker. Vi er slet, slet ikke i nærheden af de niveauer, som vi ser med insulin,« siger han til avisen.

 

Novo-boss afviser prispres på vækstområde: "Vi ser ingen ændring i konkurrencen" 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier