MedWatch

Abbvie og Boehringer enige om at udsætte konkurrent til Humira

Medicinalvirksomheden Abbvie har fejet endnu en mulig konkurrent af banen og har indgået en aftale med Boehringer Ingelheim, der ikke vil lancere en Humira-konkurrent før 2023.

Som den ottende og sidste medicinalvirksomhed har Boehringer Ingelheim onsdag indgået en aftale med Abbvie om licens til at producere en biosimilær konkurrent til gigtmidlet Humira.

Aftalen betyder, at Boehringer Ingelheims middel Cytelzo ikke vil blive lanceret på det amerikanske marked før 1. juli 2023.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Som den eneste virksomhed havde Boehringer Ingelheim afvist at indgå en licensaftale med Abbvie, som man den tyske virksomhed beskyldte for at have opsat et spindelvæv af irrelevante patenter, som kun har til formål at besværliggøre konkurrence i USA. I februar måtte Boehringer Ingelheim indkassere et lille nederlag i patentstriden, da en amerikansk domstol beordrede selskabet til at fremlægge dets planer for lanceringen af Cytelzo.

Med aftalen forpligter Boehringer Ingelheim sig til at betale royalties for salget af Cytelzo til Abbvie, og man anerkender med aftalen samtidig gyldigheden af Abbvies 136 patenter på Humira. Abbvie ikke betaler noget til Boehringer Ingelheim, oplyser selskabet. De mere præcise økonomiske detaljer er ikke oplyst.

Abbvie fortsat har ekslusivitet på Humira frem til 2023 i USA, selvom biosimilærer versioner af midlet allerede sidste år kom på markedet i Europa.

Abbvie har tidligere indgået lignende aftaler med Amgen, Samsung Bioepis/Merck, Mylan, Sandoz, Fresenius Kabi, Momenta og Pfizer, der alle har udskudt lanceringen af biosimilære konkurrenter til Humira til 2023.

"Som Gollum med sin ring" - Abbvie får en lille sejr i patentsag om Humira

Abbvie indgår aftale med endnu en udfordrer til verdens bedst sælgende lægemiddel

Boehringer Ingelheim dropper biosimilærer uden for USA

Fresenius søger godkendelse til Humira-konkurrent 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier