MedWatch

Medie: Lundbeck rammes også af ændrede amerikanske indkøbsvaner

Salget i Lundbeck påvirkes i første kvartal af ændringer i indkøbsvaner blandt grossister i USA, ligesom man så det i Novo Nordisks kvartalsregnskab. Det skriver Børsen.

Foto: PR Lundbeck

Ændrede indkøbsvaner på det store amerikanske marked har i første kvartal af 2019 lagt en dæmper på væksten i Lundbeck.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Det er helt konkret ændringer i lagerstyringen blandt amerikanske grossister, som betyder, at det reelle salg af produkter på det marked ligger lavere, end receptudskrivningerne ellers pegede på i første kvartal.

Hvor meget det reelt set har påvirket Lundbeck i årets første tre måneder, vil adm. direktør Deborah Dunsire ikke sætte tal på.

"Vi har ikke rigtigt kvantificeret det offentligt, fordi vi ikke har præcis information. Når vi ser på efterspørgselstendensen, så ville væksten i USA have været mærkbart højere," siger hun til Børsen efter regnskabet onsdag.

Man så en lignende tendens i Novo Nordisks regnskab i sidste uge, hvor de ændrede indkøbsvaner også lagde en dæmper på væksten.

Deborah Dunsire satser på, at Lundbeck kan hente noget af det tabte fra den ændrede lagerstyring i USA tilbage i de resterende kvartaler i 2019.

Pengekassen bugner i Lundbeck trods vigende omsætning og rekordudbytte 

Lundbeck slår forventningerne trods lægemiddel i frit fald 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier