MedWatch

Genmab bruger flere penge end forventet, men fastholder guidance

Både royalties fra salget af guldægget Darzalex og driftsomkostninger er endt højere end forventet af Sydbank i Genmabs regnskab for første kvartal. Selskabet taber 26 mio. på driften, men fastholder forventningerne til hele året.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Selvom Genmabs regnskaber normalt ikke byder på de store overraskelser, eftersom selskabets partner Janssen altid annoncerer salget af kerneproduktet Darzalex på forhånd, så divergerer tallene for det første kvartal af 2019 alligevel en smule fra analytikerforventningerne på et par punkter.

De 629 mio. dollar, som Janssen solgte Darzalex for i årets første tre måneder, har givet det danske biotekselskab salgsprocenter på 502 mio. kr. Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen havde regnet med royalties på 496 mio. kr.

Salgprocenterne er den overvejende grund til, at den samlede omsætning lander på 591 mio. kr. I første kvartal 2018 var toplinjen dog helt oppe i 681 mio. kr., men det skyldtes i høj grad, at man i det kvartal fik en engangsbetaling på 50 mio. dollar fra sin partner Novartis. Ifølge Ritzau Finans havde analytikerestimater peget på en toplinje i år på 657 mio. kr.

Afvigelsen bunder i, at Genmab i den seneste regnskaberiode har øget sine driftsomkostninger med hele 73 pct. til 617 mio. kr., hvor Søren Løntoft Hansen kun havde regnet med, at det var steget med 62 pct. til 580 mio. kr.

Genmab begrunder stigningen med øget aktivitet omkring de to nye pipelinehåb tisotumab vedotin og enapotamab vedotin, og F&U-omkostningerne driver da også den udvikling ved at stige fra 313 mio. kr. til 546 mio. kr.

Det betyder samtidig, at man ender med et tab på 26 mio. kr. på driften mod en driftsindtægt på 324 mio. kr. i første kvartal af 2018. Igen spiller engangsbetalingen fra Novartis sidste år en væsentlig rolle. Bundlinjen reddes af en gevinst på finansielle poster på små 120 mio. kr. og ender i 72 mio. kr. for kvartalet.

Genmab fastholder sine tidligere udmeldte forventninger om en omsætning på 4,6 mia. kr. i år og et driftsoverskud på 2 mia. kr., hvilket altså vil give driftsomkostninger på i alt 2,6 mia. kr.

Man forventer også fortsat, at Darzalex vil sælge for 3 mia. dollar i 2019, hvilket bør give biotekselskabet 2,685 mia. kr. i salgsprocenter. Herudover forventer man milepælsbetalinger relateret til produktet på i alt 1,5 mia. kr. Milepælsbetalingerne vil blandt andet blive udløst, hvis salget runder 2,5 mia. dollars og 3 mia. dollars i et kalenderår.

Omkostninger og forventninger kommer under lup i Genmabs regnskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier