MedWatch

Pengekassen bugner i Lundbeck trods vigende omsætning og rekordudbytte

Lundbeck står stærkt til at efterleve strategien om at opsøge opkøb og partnerskaber, mener adm. direktør Deborah Dunsire, der, trods konkurrence fra kopimedicin og den største udbetaling til selskabets aktionærer nogensinde, kan se kassebeholdningen vokse.

Foto: /Ritzau Scanpix/Gregers Tycho

Lundbeck har i 2019 udbetalt det højeste udbytte nogensinde på samlet 2,4 mia. kr. til selskabets aktionærer, men det til trods står selskabet i dag økonomisk mere velpolstret end for et år siden.

Over det seneste år har selskabet således formået at lægge yderligere én mia. kr. på kistebunden, og selskabet har i dag en likvid beholdning på mere end 4,5 mia. kr. til blandt andet at kaste efter genopbygningen af selskabets pipeline af produkter gennem opkøb og partnerskaber med andre selskaber.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

WSA taber en halv milliard kr. i 2021

Det fusionerede høreselskab WS Audiology kommer ud af 2021 med endnu et stort underskud. Til gengæld steg omsætningen organisk med 22 pct., mens EBITDA steg med 40 pct. i forhold til året før.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier