MedWatch

EMA sagde ja til større andel af lægemidler i 2018

Det europæiske lægemiddelagentur EMA fik færre ansøgninger om nye lægemidler i 2018 end året før, men godkendte en større andel af dem.

EMA godkendte 85 pct. af alle ansøgninger om nye lægemidler i 2018, hvilket var en højere procentdel end de to foregående år. | Foto: /Ritzau/AP/Frank Augstein

Hvis din virksomhed sendte et nyt lægemiddel til godkendelse hos det europæiske lægemiddelagentur, EMA, i 2018, var der statistisk set en større chance for en positiv tilbagemelding end året før.

EMA sagde nemlig god for 85 pct. af alle ansøgninger om nye lægemidler i 2018 mod 79 pct. året før.

Det viser agenturets årsrapport, som udkom mandag.

EMA var dermed også mere positivt stemt end i 2016, hvor agenturet sagde ja til 84 pct. af alle ansøgninger, mens tallet var lavere end i 2015 og 2014, hvor agenturet godkendte 91 pct og 90 pct. af alle ansøgninger.

I absolutte tal godkendte EMA 85 nye lægemidler i 2018 mod 92 nye lægemidler i 2017, hvilket hang sammen med, at EMA modtog færre ansøgninger i 2018 end i 2017.

De ansøgninger, som EMA ikke godkendte, blev enten direkte afvist eller trukket tilbage af ansøgeren, "oftest fordi dataene i ansøgningen var utilstrækkelige," som EMA skriver i årsrapporten.

CHMP siger god for 13 nye lægemidler – godt nyt til Novo og Pfizer, nej tak til Teva 

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier