MedWatch

Sanofi sælger aktier i ex-partner for 5,6 mia

En lille måneds tid efter, at franske Sanofi droppede sin alliance med det amerikanske biotekselskab Alnylam, har man nu solgt samtlige aktier i sin tidligere partner.

Foto: Philippe Wojazer/Ritzau Scanpix

Den franske medicinalkoncern Sanofi har nu formelt skåret de sidste bånd til sin tidligere partner Alnylam, som man indgik et storstilet samarbejde med for fem år siden.

Franskmændene har nemlig solgt samtlige af de Alnylam-aktier, man har fået igennem alliancen. Det oplyser en talsperson for biotekselskabet til Endpoints News.

Køberen er investeringsbanken Morgan Stanley, som har betalt 80,25 dollar per aktie. Sanofi ejede mere end 10 millioner aktier i Alnylam, eller lige under 10 pct. af den samlede aktiekapital, og frasalget vil ifølge mediet have givet medicinalkoncernen en bruttogevinst på 842 mio. dollars, eller cirka 5,6 mia. kr.

Nyheden om frasalget fik Alnylams aktie til at dykke med 6,36 pct. fredag til 77,29 dollar.

De to ex-partnere annoncerede i starten af april, at de gik hver til sit og droppede det samarbejde om udvikling af såkaldte RNAi-lægemidler, de havde indledt i 2014. Alnylam tog det dog i stiv arm, og kunne samme dag annoncere et nyt storstilet samarbejde med landsmændene fra Regeneron.

Sanofi afbryder samarbejde om genterapier mod blødersygdomme 

Sanofi satser millioner på genterapi mod hæmofili 

Zealand Pharma henter ny topchef 

RNA-lægemidler kan levere det næste kvantespring i biotekindustrien 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier