MedWatch

Kåre Schultz afviser at indgå opioid-forlig i USA

Selvom Teva er i fuld gang med at eksekvere på den spareplan, som skal få selskabets økonomi genoprettet, så er aktiekursen dalet, og ifølge topchef Kåre Schultz kan det skyldes opioid-krisen i USA, og de mange søgsmål relateret dertil.

Foto: Reuters/Ritzau Scanpix/Ammar Awad

Det skrider frem med de spareplaner, som Teva har fremlagt under danskeren Kåre Schultz ledelse, men det er tilsyneladende ikke nok til at beroligere investorerne. Ifølge Kåre Schultz kan det skyldes opioidkrisen i USA, og det juridiske stormvejr omkring den. Teva er ligesom mange andre opioidproducenter nævnt i en lang række søgsmål - for Tevas vedkommende er der tale om 1500.

Det skriver Børsen.

Men Kåre Schultz understreger at Teva har fulgt alle love og ikke kan holdes til ansvar for USA's problemer med opioidmisbrug, og han afviser derfor også blankt, at selskabet vil indgå forlig i sagerne

"Vi har et produkt, der bruges meget lidt, og er til terminalt syge kræftpatienter. Hvordan man med den type af produkter kan ses som meddelagtig i et generelt misbrugsproblem over hele USA, og som knytter sig til hele problematikken om misbrug generelt, virker lidt langt ude," siger Kåre Schultz, der heller ikke har hensat et beløb til sagerne.

Fordi Teva ikke mener, at selskabet bærer noget ansvar for krisen, er der heller ikke hensat penge til andet en de løbende juridiske omkostninger forbundet med sagen.

Kåre Schultz regner derudover med, at 2019 bliver bunden for Teva rent indtjeningsmæssigt.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier