MedWatch

Amerikanske Merck vil bruge op mod 8 mia. kr. på omstrukturering

Amerikanske Merck vil søsætte en omfattende omstrukturering, der vil medføre fyringer og fabrikslukninger og i yderste instans kan koste små 8 mia. kr. - en beslutning, som man ikke fandt anledning til at nævne i sit kvartalsregnskab tirsdag.

Foto: AP Photo/Mel Evans

Inden medicinalkoncernen Merck & Co. offentligjorde sit kvartalsregnskab tirsdag morgen amerikansk tid, havde selskabet indleveret dokumenter til børsmyndigheden i USA, SEC, med informationer om en omfattende omstrukturering, som er på vej i selskabet.

Det skriver flere amerikanske medier.

Planen, som er blevet døbt 2019 Restructuring Program er en del af et globalt initiativ, som primært har til formål at optimere selskabets produktion og forsyningskæde, skriver selskabet, der er kendt under navnet MSD i Europa, ifølge branchemediet Endpoints News.

Selskabet forventer, at omstruktureringen vil koste 500 mio. dollar i år, hvoraf 187 mio. dollar faldt allerede i første kvartal, og når planen er helt genenmført i 2023, vil det have kostet mellem 800 mio. dollar og 1,2 mia. dollar - op mod 8 mia. kr. Ifølge selskabet vil størstedelen af udgifterne være relateret til fratrædelser og lukninger af faciliteter.

Ifølge Fiercepharma er planen et led i koncernen forsøg på at maksimere sine muligheder omkring immunonkologi-blockbusteren Keytruda, som bruges mod en lang række kræfttyper og i første kvartal omsatte for 2,27 mia. dollar - 55 pct. mere end i samme periode sidste år.

Det lægemiddel er nu involveret i mere end 1000 kliniske studier, som foretages af enten Merck, andre selskaber eller uafhængige forskere.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier