MedWatch

NHS England lander rekordaftale om hepatitis C med Gilead, Merck og Abbvie

Det engelske sundhedsvæsen vil udrydde sygdommen hepatitis C i landet og har netop indgået en prisaftale med Gilead, Merck og Abbvie, der også skal hjælpe med at identificere patienter, der har behov for behandling.

Gilead er en af tre medicinalgiganter, der netop har indgået en aftale med det engelske sundhedsvæsen om at forsøge at udrydde hepatitis C i England. | Foto: /ritzau/AP/Eric Risberg

Efter en række amerikanske stater har indgået faste prisaftaler med producenter af hepatitis C-medicin, har det engelske sundhedsvæsen NHS England netop indgået en rekordstor pris- og samarbejdsaftale med tre medicinalgiganter i et forsøg på at udrydde sygdommen i landet.

Det skriver branchemediet Fiercepharma.

NHS har skrevet under på aftalen med Gilead, Merck og Abbvie, der sikrer det engelske sundhedsvæsen leverancer af hepatitis C-medicin til konkurrencedygtige priser, mens parterne vil implementere programmer, der kan finde frem til patienterne i landet.

NHS siger, at det vil få få adgang til fem nye hepatitis C-præparater til den "bedste pris" for organisationen og de engelske skatteydere, og at aftalen har en værdi på næsten en mia. engelske pund; mere end 8,6 mia. kr.

Aftalen blev sikret efter indledende forhandlinger, der startede i februar sidste år, men Abbvie sagsøgte NHS på baggrund af forhandlingerne. Det søgsmål blev afvist af en dommer i januar og forsinkede programmets implementering med et halvt år, ifølge NHS.

Aftalen løber ifølge en talsperson fra Gilead i tre år og kommer, efter den amerikanske stat Washington har fået en fast prisaftale med Abbvie om hepatitis C-medicin, og staten Louisiana har fået en leveringsaftale med Gilead.

NHS England har tidligere meldt ud, at organisationen ville samarbejde med medicinalselskaber om at identificere inficerede hepatitis C-patienter i landet, som havde behov for behandling. Der vil være 113.000 estimerede patienter i England i 2025, og landet håber at kunne udrydde sygdommen med den nye indsats. Den internationale sundhedsorganisation WHO har et mål om at udrydde hepatitis C inden 2030.

Hepatitis-millionerne dræner ud af Gilead

Immunterapi og hepatitismedicin sikrer MSD beskeden vækst 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier