MedWatch

Sanofi får EU-godkendelse af diabetespille

Novo-konkurrenten Sanofi får godkendt diabetespillen Zynquista med det aktive stof sotagliflozin i EU.

Foto: Robert Pratta/Reuters

Det franske medicinalselskab Sanofi, som konkurrer med Novo Nordisk på området for diabetesbehandling, har fredag aften modtaget markedsføringsgodkendelse af diabetespillen Zynquista med det aktive stof sotagliflozin i EU.

Det skriver Sanofi i en meddelelse.

Zynquista er godkendt til en gang daglig dosis på henholdsvis 200 og 400 milligram til behandling af type 1-diabetes hos overvægtige voksne som supplerende behandling til insulin til at hjælpe med blodsukkerkontrollen.

Godkendelsen af pillen er ikke den helt store overraskelse, da CHMP, der er et udvalg under de europæiske sundhedsmyndigheder, European Medicines Agency (EMA), i starten af marts anbefalede, at pillen blev godkendt til overvægtige type 1-diabetikere som tillægsbehandling til insulin i de tilfælde, hvor patienterne ikke opnår tilstrækkelig blodsukkerkontrol med insulin alene.

Zynquista er udviklet i et samarbejde mellem Sanofi og Lexicon.

Novo Nordisk sender diabetespille til godkendelse i Europa

Sanofis salg af diabetesmidler faldt med 6,9 pct. i første kvartal

Novo-håb har tung konkurrence: 44 midler er i klinik mod fedtleversygdommen NASH

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier